Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Füme

Dereotu ve Somon Fümeli Krep

Akşam üzeri saat 4 için iyi bir yemek, akşam 8'de yenen yemekler içi ise güzel bir üvertür olarak tercih edilmektedir. Gözleme karışımı, 16x15 cm ölçülerinde ince kreplerin yapımında da elverişlidir.Önceden hazırladığınız krepleri folyoya sararak, düşük ısılı fırında 30 dakika ya da daha fazla süreyle tekrar ısıtabilirsiniz, ancak somon ve ekşi krema pişirilmeden ilave edilerek servis yapılmalıdır.

Malzemesi

125 gr. katkısız un1/2 çay kaşığı tuz2 adet yumurta
300 ml. süt2 yemek karışı dilinmiş dereotuTavada kızdırmak üzere tereyağı İç Malzemesi :250 ml.ekşi krema250-300 gr. somon füme Karabiber

Hazırlanması

Un, tuz ve yumurtaları bir kaba koyun ve karıştırma sırasında azar azar önce süt sonra dereotu ilave edin bu karışımı 30 dk. süreyle dinlendirin.Bir parça tereyağını bir omlet ya da kızartma tavasında kızdırdıktan sonra, içine tavanın dibini kaplayacak kadar gözleme karışımı akıtın. Alt kısmı kızardığında, ters çevirerek diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Pişen gözlemeleri, aralarına yağ emici kağıt koyarak bşr tabağa üst üste dizin ve düşük ısılı fırında bekletin.Biraz karabiberi ekşi kremaya ilave ederek karıştırın. Somon fümeyi gerekli sayıda parçalara ayırın. Servisten hemen önce her krebin üzerine bir miktar krema sürün ve üzerine bir dilim füme somon yerleştirin. Hamurları muska şeklinde katlayarak bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın